Нардепи вимагатимуть від ЄС виконати умови угоди про безвіз

Нардепи вимагатимуть від ЄС виконати умови угоди про безвіз
Україна-ЄС

Геращенко звинувачує європейських колег в подвійних стандартах

Верховна Рада на наступному тижні прийме звернення до Європейської Ради з вимогою виконати умови Угоди по візовій лібералізації. Про це в інтерв’ю «5 каналу» повідомилаперший заступник голови ВР, уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Україна весь час закликає бути відповідальним партнером. Ми це робимо. Ми виконуємо всі наші зобов’язання в рамках плану дій щодо візової лібералізації, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, Будапештського Меморандуму. Тому я вітаю достатньо жорстку заяву МЗС з приводу того, що ми очікуємо від Європейського Союзу відповідальної позиції і політики», – заявила Ірина Геращенко.

Вона зауважила, що немає жодних передумов для відкладення прийняття безвізовго режиму у листопаді цього року.

«Від наших партнерів, чесно кажучи, ми іноді бачимо подвійні стандарти. Тому українська сторона має повне право і говорити, і апелювати до наших європейських колег – ми також очікуємо вашої підтримки. Ми життями наших хлопців захищаємо демократичні цінності. Тому ми очікуємо від вас відповідальності і виконання вашої частини Угоди», – наголосила парламентар.

Геращенко зазначила, що стосовно безвізового режиму, українська сторона усвідомлює нові ризики, які сьогодні стоять перед Європейським Союзом в контексті міграційної кризи.

«Однак, коли ми приймали план візової лібералізації, в ньому не було передбачено жодного механізму призупинення», – підкреслила Геращенко.

Вона також наголосила, що ключова позиція у прийнятті безвізового режиму залежить не від Європейського парламенту, а від Європейської Ради.

«Тому наступного тижня, український парламент прийме заяву-звернення до Європейської Ради в якій буде вимога, щоб Європейський Союз виконав свою частину Угоди по візовій лібералізації», – повідомила Геращенко.

«Мені здається що зараз той час, коли політики всіх таборів, громадські активісти мають об’єднатися в одному посилі до європейської спільноти: Україна виконала всі умови і ми очікуємо прийняття безвізового режиму», – сказала народний депутат.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: