Порошенко все ще сподівається на безвіз до 24 листопада

Порошенко все ще сподівається на безвіз до 24 листопада
Безвізовий режим

Порошенко наголосив, що від України більше нічого не залежить

Президент України Петро Порошенко наголошує, що Україна виконала всі умови для введення безвізового режиму з Євросоюзом, тепер рішення за ЄС. Про це він заявив у Словенії, відповідаючи на запитання журналістів про шанси на рішення ЄС про надання безвізового режиму для українців до 24 листопада.

«Чітко наполягаю, що Україна зробила все, що мала зробити, від України більше нічого не залежить», – сказав Порошенко.

Він нагадав про домовленість з європейською стороною, що перед самітом 24 листопада ЄС має досягти єдності щодо ухвалення цього рішення в Європарламенті. «Президент ЄП, лідери і фракції ЄП чітко заявили про велику підтримку України в цьому питанні, і затримка пов'язана з так званим механізмом призупинення безвізових режимів», – сказав глава держави.

Порошенко висловив сподівання, що цей механізм усе-таки буде узгоджено і до саміту відбудеться внесення українського питання до Європарламенту і голосування за безвізовий режим. «Я б дуже просив, щоб у цьому процесі Україну підтримали як всередині, так і за її межами», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що безвіз для України євродепутати можуть проголосувати до 24 листопада.

28 жовтня під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що Україна виконала всі необхідні критерії для запровадження безвізового режиму.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Коли ж нарешті скасують візи, або Невиправний оптиміст Порошенко»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: