Німці пояснили, чому пустили до себе кремлівського куратора «ДНР»

Німці пояснили, чому пустили до себе кремлівського куратора «ДНР»
Путін у Берліні

Стало відомо, як помічник Путіна, який внесений до санкційного списку ЄС, виявився на зустрічі в Берліні

Для участі в переговорах «нормандської четвірки» в Берліні для помічника президента Росії Владислава Суркова зробили виняток. Про це заявив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає «Радіо Свобода».

Як відомо, російський чиновник перебуває під санкціями ЄС. При цьому він виявився в складі російської делегації на переговорах в Берліні.

Відзначається, що для Суркова зробили виняток.

Як виявилося, санкції ЄС хоч і забороняють Суркову в'їзд до країн-членів Євросоюзу, проте передбачається можливість виключення для відвідування важливих міжнародних заходів.

Зазначимо, що переговори лідерів країн так званого нормандського формату почалися увечері 19 жовтня. У них взяли участь президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і , президент Росії Володимир Путін.

Також на зустріч приїхав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Нагадаємо, Суркову в’їзд на територію США і Європейського Союзу заборонений з 2014 року за допомогу в організації російської окупації Криму. Канада, Австралія, Швейцарія, Україна і Євросоюз також ввели санкції проти Суркова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: