Порошенко прибув в Берлін на саміт «нормандської четвірки»

Порошенко прибув в Берлін на саміт «нормандської четвірки»
Президент Украъни Петро Порошенко

Перед самітом пройдуть тристоронні переговори без участі Путіна

Президент Петро Порошенко першим із гостей прибув до Берліна на саміт лідерів «нормандської четвірки», який приймає канцлер ФРН Анґела Меркель.

Він прибув в аеропорт близько 17:40. За попередньою інформацією, о 18:30 повинен приїхати президент Франції Франсуа Олланд.

Перед самітом повинні відбутися тристоронні переговори без участі президента Росії Володимира Путіна, який прибуде пізніше.

Нагадаємо, президенти України, Франції та Німеччини домовилися 19 жовтня провести в Берліні зустріч голів держав у «нормандському форматі» для того, щоб схилити Росію до виконання Мінських угод у частині безпеки.

Раніше Порошенко заявив, що Україна не буде переходити до виконання політичних пунктів Мінських угод, поки не буде виконано пункти про припинення вогню і відведення російських військ. На що президент Росії відповів, що військові та політичні пункти Мінських угод треба виконувати паралельно.

Востаннє лідери «нормандської четвірки» зустрічалися 2 жовтня 2015 року в Парижі.

Нагадаэмо, німці зустрічають Путіна із закривавленими ведмежатами. Активісти пояснили, що закривавлені ведмежата символізують загиблих в Сирії дітей.

Нагадаємо, сьогодні о 18:30 за київським часом має розпочатись зустріч лідерів країн «Нормандської четвірки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: