Німеччина скасовує 14-денний карантин для приїжджих, але не для всіх

Німеччина скасовує 14-денний карантин для приїжджих, але не для всіх
Повністю відкрити кордони Німеччина планує 15 червня

Для приїжджих з країн, які не входять до ЄС та Шенгенської зони, обов'язок самоізолюватися протягом 14 днів залишиться

Туристи з країн ЄС, Шенгенської зони й Великої Британії, які перетинають кордони Німеччини, можуть не самоізолюватися протягом 14 днів. Проте для громадян третіх країн це правило залишиться чинним.

Як повідомляє Deutsche Welle, Німеччина продовжує послаблювати карантин.

Тепер мандрівники з країн Євросоюзу, Шенгенської зони й Великої Британії повинні будуть самоізольовуватися лише в тому разі, якщо в'їжджатимуть із країн, де спостерігається високий рівень захворюваності на коронавірус.

Проте, як уточнив речник міністерства внутрішніх справ Німеччини, для приїжджих з країн, які не входять до ЄС та Шенгенської зони, обов'язок самоізолюватися протягом 14 днів залишиться.

Також речник німецького МВС повідомив, що у Берліні домовилися про "загальну лінію" пом'якшення обмежень, а рішення щодо окремих деталей ухвалюватимуть уряди федеральних земель. Очікується, що вже наступного тижня це рішення набуде чинності в усіх землях. 15 травня правила в'їзду пом'якшили, зокрема, землі Тюрингія й Північний Рейн-Вестфалія.

Зазначається, що з 16 травня контроль на всіх німецьких кордонах стане вибірковим, а кордон із Люксембургом — повністю прозорим.

Повністю відкрити кордони Німеччина планує 15 червня. Однак не виключено, що уряд знову скасує послаблення карантину, якщо у країні зафіксують підвищення кількості заражень коронавірусом.

У Німеччині оголосили про новий етап ослаблення карантину. Найближчим часом відкриються всі магазини, але соціальні контакти будуть обмежені до 5 червня.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що країна подолала першу хвилю пандемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: