Німецька коаліціада: Вільна демократична партія готова іти на поступки

Німецька коаліціада: Вільна демократична партія готова іти на поступки
Лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер

За свою поступку Вільна демократична партія буде вимагати скасування «податку солідарності»

Лідер Вільної демократичної партії (ВДП) Німеччини Крістіан Лінднер заявив у вівторок, 7 листопада, про те, що його політична сила готова погодитися із меншим, ніж вони хотіли б, скороченням податків на доходи. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Лінднер зазначив, що ВДП не зможе досягнути цілі скорочення податків на 30-40 млрд євро, як обіцяла дана партія під час передвиборчої програми.

Тим самим такий крок назад посилює шанси на успішне формування трипартійної коаліції за участю ХДС/ХСС і Союзу 90/Зелені.

Однак при цьому ВДП вимагатиме від майбутніх можливих партнерів по коаліції після своєї поступки щодо меншого скорочення податків на доходи скасувати «податок солідарності». Даний податок був запроваджений після приєднання до ФРН Східної Німеччини в 1990 році для підтримки нових бідніших регіонів єдиної країни. 

Нагадаємо, 6 листопада у Німеччині стартував новий раунд переговорів між політичними партіями, які намагаються сформувати коаліційний уряд.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель визнала, що перед трьома партіями в наступні дні стоять важкі переговори. Однак при цьому, на її думку, сторони можуть прийти до спільної позиції, якщо будуть намагатися і докладуть до цього максимум зусиль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: