Нова Служба фінансових розслідувань матиме креативну назву і майже три тисячі працівників

Нова Служба фінансових розслідувань матиме креативну назву і майже три тисячі працівників
Проєкт закону про Службу фінансових розслідувань буде дописаний цього тижня

Чисельність нової структури визначатиметься за рішенням Кабінету міністрів України

Цього тижня буде завершена робота над законопроєктом про Службу фінансових розслідувань. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк, повідомляється на його Facebook.

Крім того, за його словами, завдання створення Служби фінансових розслідувань президент України Володимир Зеленський розглядає як пріоритетне.

За словами Данилюка, служба буде саме аналітичним, а не силовим центром, покликаним упереджувати вчинення злочинів у фінансовій сфері, зокрема, займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави у сфері фінансів та суміжних сферах, а також виявлятиме системні чинники, що призводять до економічної злочинності та вчинення таких злочинів.

«Кількість працівників СФР не має перевищувати 3000 осіб. Чисельність нової структури визначатиметься за рішенням Кабінету міністрів України. Для забезпечення прозорості відбору співробітників до нової Служби буде створено спеціальну комісію. Її членами зможуть стати представники громадськості, наукової спільноти та іноземних партнерів», - додали у пресслужбі РНБО.

Данилюк також зазначив, що назва органу буде креативною.

«До речі, з’явилася креативна ідея щодо назви нового органу, але тримаємо інтригу», - додав він.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: