ОБСЄ вимагає покарати нападників на місію спостерігачів на Донбасі

ОБСЄ вимагає покарати нападників на місію спостерігачів на Донбасі

У п'ятницю було обстріляно місію ОБСЄ поблизу Авдіївки та Ясинуватої, а також збитий дрон СММ біля Горлівки

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, який виконує обов'язки голови ОБСЄ цього року, і глава моніторингової місії Організації на сході Україні Ертугрул Апакан назвали неприйнятним обстріл СММ. Про це йдеться в заявах глави німецького МЗС і посла Апакана.
«Подібні напади, спрямовані проти цивільної, неозброєної моніторингової місії ОБСЄ в Україні абсолютно неприйнятні. Вони вписуються в один ряд з серйозними обмеженнями роботи місії, серед яких відключення двох камер спостереження в аеропорту Донецька», - заявив Штайнмайєр, коментуючи обстріл вдень у п'ятницю з легкої стрілецької зброї патрульної спостережної місії поблизу Авдіївки та Ясинуватої, а також збиття дрона СММ біля Горлівки.
За його словами, такі дії підривають спільні зусилля зі встановлення стійкого перемир'я, яке є справою невідкладною, необхідною для забезпечення прогресу в імплементації Мінських угод. Міністр вимагає «від усіх сторін дотримуватися досягнутих домовленостей, які передбачають, що безпеку спостерігачів та їх вільний і безперешкодний доступ у всі зони конфлікту мають бути забезпечені в повному обсязі». «Винні у нападі на місію повинні бути притягнуті до відповідальності», - підкреслив Штайнмайєр.
Глава місії Апакан зі свого боку різко засудив обидва «насильницькі інциденти», які поставили життя членів СММ під загрозу і перешкоджають їх роботі. «Свобода пересування СММ гарантована її мандатом і підтверджена мінським пакетом домовленостей, а втручання в її роботу є серйозним порушенням і того, й іншого», - заявив він. Посол також вимагає притягнути до відповідальності винних у «неприпустимих інцидентах», заявивши, що «безкарність людей, які погрожують, жорстоко катують або нападають на СММ, або тих, хто порушує її свободу пересування, повинна закінчитися».
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: