Поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі поки що бути не може - експерт-міжнародник

Поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі поки що бути не може - експерт-міжнародник

Від президента та урядовців дуже часто можна почути «поліцейська місія» ОБСЄ, що вводить в оману

Поліцейська місія ОБСЄ не може працювати на Донбасі, оскільки конфлікт ще знаходиться в активному стані. Натомість планується присутність посиленої чи збройної місії ОБСЄ. Неправильне вживання українськими політиками, урядовцями та експертами понять різних видів місій ОБСЄ вводить в оману західних партнерів. Про це розповіла експерт-міжнародник, аналітик Інституту світової політики Дарія Гайдай під час прес-конференції в прес-центрі «Главкому».
«Дуже добре, що ми вживаємо правильний термін «збройна місія» ОБСЄ, тому що і від нашого президента, від інших урядовців та експертів дуже часто можна почути «поліцейська місія» ОБСЄ, що вводить в оману», - говорить Гайдай.
За словами аналітика, під поліцейською місією слід розуміти місію, яка сприяє побудуванню правоохоронних органів в зонах, де відбувався конфлікт, а не коли активно стріляють. Тому використання терміну «поліцейська місія» неприйнятна для активного збройного конфлікту на сході України.
Гайдай також зазначила, що на посилену місію ОБСЄ покладаються завдання більш ретельного моніторингу ситуації в зоні АТО та забезпечення умов для проведення виборів в «ДНР/ЛНР». Місія зможе працювати лише за абсолютної згоди всіх сторін конфлікту.

Дивіться запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: