Обвинуваченого у держзраді полковника Без’язикова засудили до 13 років ув'язнення

Обвинуваченого у держзраді полковника Без’язикова засудили до 13 років ув'язнення
Іван Без'язиков запевняв, що ніколи не погоджувався на співпрацю з бойовиками

Адвокат Без'язикова Олег Веремієнко зазначив, що захист готує апеляцію на вирок

Шевченківський суд Києва 7 квітня засудив до 13 років ув'язнення обвинуваченого у державній зраді полковника Івана Без’язикова за нібито співпрацю з бойовиками.

Про це повідомляє «Медійна ініціатива за права людей».

Адвокат Без'язикова Олег Веремієнко зазначив, що захист готує апеляцію на вирок.

Зазначається, що Без'язиков запевняв, що ніколи не погоджувався на співпрацю з бойовиками. За словами полковника, бойовики змушували виконувати певні роботи: працювати з паперами, вести телефонні розмови, зустрічатися з певними людьми. Але він запевняв, що жодна його дія не нашкодила ані державі, ані її громадянам.

Адвокати заявили, що прокуратура не надала жодного прямого доказу про участь у терористичній організації та державної зради. Жоден свідок не свідчив про його співпрацю з бойовиками.

Нагадаємо, дружина полковника ЗСУ Івана Без'язикова, обвинуваченого у держзраді, розповіла, що її чоловіка звільнили з полону бойовиків «ДНР» не завдяки спецоперації Служби безпеки, а під час секретного обміну, про який СБУ заборонила говорити.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Без’язиков потрапив у полон. Він та ще двоє офіцерів нібито пішли до бойовиків з «білим прапором» і домовились про те, аби забрати тіла загиблих військових. Проте інші бойовики взяли їх у полон.

У липні 2016 року — майже після двох років полону — було оголошено про звільнення Без’язикова після «спецоперації СБУ».

Утім, вже у грудні 2016 року військового розвідника затримали за підозрою у державній зраді — його звинуватили у співпраці з бойовиками так званої «ДНР». Його взяли під варту і відтоді він перебуває у СІЗО.

За даними СБУ, військовий розвідник, полковник ЗСУ, звільнений з полону бойовиків влітку 2016 року, Іван Без'язиков мав посвідчення, підписане ватажком «ДНР» Олександром Захарченком.

За даними спецслужби, Без’язиков ще у полоні перейшов на бік бойовиків і передав їм інформацію про пересування українських військових. СБУ оприлюднила запис нібито телефонної розмови полковника з кимось із бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: