В СБУ запевняють, що проти полковника-зрадника зібрано достатньо доказів

В СБУ запевняють, що проти полковника-зрадника зібрано достатньо доказів
Іван Без'язиков

У полковника ЗСУ було посвідчення, підписане Захарченком

Служба безпеки порушила кримінальне провадження за участь у терористичній організації стосовно звільненого влітку 2016 року з полону бойовиків полковника Івана Без'язикова.

Про це на брифінгу заявив начальник Головного апарату СБУ Олександр Ткачук.

«Стосовно полковника Без'язикова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченими ст. 258 Кримінального кодексу. Це участь у терористичній організації. Вчора йому було оголошено про підозру, а сьогодні буде обрано запобіжний захід», – сказав Ткачук.

За його словами, в матеріалах кримінального провадження є достатньо доказів, свідчень очевидців та оперативно-технічних матеріалів, які підтверджують, що Без'язиков активно співпрацював з російськими спецслужбами.

«Влітку цього року його було звільнено з полону, де він перебував доволі тривалий час. Після звільнення з полону ми завжди спілкуємося з нашими хлопцями та дівчатами, які там перебували, щоб отримувати від них певну важливу інформацію. Багато з них почали вказувати, що поведінка Без'язикова у полоні була підозрілою, а саме: він був одягнений у військову форму збройних сил Російської Федерації, мав при собі зброю, вільно пересувався і спокійно спілкувався з представниками російських спецслужб на окупованих територіях. Також він мав у користуванні видане та підписане Захарченком посвідчення», – зазначив начальник Головного апарату СБУ.

Він розповів, що після звільнення з полону Без'язикова спецслужба тривалий час займалася збором доказів, щоб «не робити поспішних висновків у цій справі». Також оперативникам було необхідно дізнатися, чим займатиметься на українській території Без'язиков після визволення  з полону. Зрештою з'ясувалося, що він перебував на зв'язку з керівництвом Розвідувального управління так званої республіканської гвардії «ДНР» і неодноразово виїжджав до Ростова-на-Дону, де проводив додаткові зустрічі з куратором з вищої ланки російських спецслужб.

Нагадаємо, затриманому полковнику ЗСУ Іванові Без'язикову оголошено про підозру в участі у терористичній організації.

Як повідомлялося, СБУ підтверджує затримання полковника ЗСУ Івана Без'язикова за підозрою в участі в терористичній організації.

Раніше дружина військового розвідника Без'язикова, якого було звільнено з полону бойовиків у липні нинішнього року, повідомила, що його затримали за підозрою у співпраці з «ДНР».

Нагадаємо, як заявили сьогодні в СБУ, 27 українських вояків після полону перейшли на бік бойовиків, контррозвідка запобігла 76 фактам вербування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: