Отруєння Скрипалів: Скотланд-Ярд опублікував приблизну хронологію подій

Отруєння Скрипалів: Скотланд-Ярд опублікував приблизну хронологію подій

Виклик до екстреної служби надійшов через 40 хвилин після того, як екс-шпигун із донькою вийшли із ресторану Zizzi

Британські силовики у рамках розслідування отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії відновили приблизну послідовність подій у день отруєння.

Про це йдеться у звіті на сайті Скотланд-Ярду.

Зазначається, що приблизна послідовність подій відновлена на основі свідчень самих Скрипалів та показань свідків, тому таймінг є нечітким.

Донька колишнього шпигуна Юлія Скрипаль прибула до Лондона з Москви 3 березня о 14:40 за місцевим часом. Наступного дня близько 9:15 автомобіль її батька бачили на Лондон-роуд, Черчілль-вей-норт і Уілтон-роуд.

Пізніше 13:30 машину помітили на Девізес-роуд на шляху до центру міста. Далі Скрипалі припаркували авто і попрямували до пабу Bishops Mill у центрі Солсбері.

О 14:20 вони почали обідати в ресторані Zizzi, з якого вийшли о 15:35. За 40 хвилин, о 16:15, до екстреної служби надійшов дзвінок від місцевого жителя. Поліцейські, які прибули на виклик, виявили постраждалих Скрипалів на лавці неподалік від ресторану.

«Протягом останніх трьох місяців 250 детективів брали участь у ретельному розслідуванні спроби вбивства Скрипалів.  Зараз у Солсбері залишаються 100 співробітників, які опрацьовують наявні докази та вивчають усі можливі причини злочину, щоб виявити відповідальних осіб», - йдеться у звіті.

Також у Скотланд-Ярді заявили, що у Солсбері було проведено 176 обшуків, складено понад 900 звітів, співробітники контртерористичної мережі поліції разом із фахівцями з ідентифікації зображень уже переглянули більше 4 тисяч годин записів відеоспостереження.

Нагадаємо, Сергія та Юлію Скрипалів отруїли 4 березня. Після отруєння постраждалих госпіталізували у вкрай важкому стані.

Після місяця лікування стан батька та доньки, за словами лікарів, значно покращився.

У травні Скрипаля виписали з лікарні, ще раніше покращився стан його доньки Юлії, вона була виписана у квітні.

У Великобританії встановили, що Скрипаля та його доньку отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новачок», яку розробляла Росія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: