Отруєння у Солсбері. Сьогодні «Новачок», завтра - сибірська виразка, - російський опозиціонер

Отруєння у Солсбері. Сьогодні  «Новачок», завтра - сибірська виразка, - російський опозиціонер

Треба подякувати Кремлю, що в Британії хоча б не сибірську виразку підкинули, - Боровий

Цивілізований світ занепокоєний можливим отриманням отруючих речовин і ядерних технологій з Росії терористичними організаціями. Про це заявив російський опозиціонер та політичний експерт Констянтин Боровий, коментуючи чергове отруєння людей під британським містечком Солсбері, пише «Гордон».

«Проблема, що хвилює сьогодні весь цивілізований світ, - це відтік отруйних речовин і ядерних технологій з Росії в ту саму Сирію, КНДР, Іран чи терористичні організації. Влада РФ захоплюється бандитами, які розглядають розповсюдження ядерних технологій та отруйних речовин як інструмент впливу на світ. Особливо всіх хвилює, що буде під час перехідного періоду в Росії, коли ця влада розпочне розвалюватися. Адже тоді ядерні ракети опиняться в руках звичайних, а не політизованих, бандитів», - зазначив Боровий.

На його думку, отруєння в Солсбері - це проблема не тільки Великобританії. «Сподіваюсь, за отруєнням у Солсбері знову стоїть Кремль, а не терористи, у яких з’явився отруйний матеріал. Треба подякувати Кремлю, що в Британії хоча б не сибірську виразку підкинули. У будь-якому випадку, це демонстрація можливостей і шантаж. Не тільки Британії, але й ООН. Сьогодні – «Новачок», завтра - сибірська виразка, післязавтра - компактна ядерна бомба. Це проблема людства. І від реакції на неї залежить, чи виживуть люди на Землі», - підкреслив опозиціонер.

За словами Борового, в США та Британії активно працює російська агентурна мережа. «Є проблема - роль агентурної мережі Росії в Британії та США. Це не які-небудь агенти, які просто приїхали. Вони отримали там громадянство і введені в державні структури цих країн», - додав він.

Як повідомлялось, у британському місті Еймсбері, сусідньому з Солсбері, де отруїли російського розвідника-перебіжчика Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, були виявлені непритомні чоловік і жінка. Це сталось 30 червня, щоправда, інформація про інцидент з'явилась у пресі лише вчора. Старший фахівець із боротьби з тероризмом у Великій Британії Нейл Басу заявив, що ці двоє людей були отруєні тим самим нервово-паралітичним агентом, що й Сергій та Юлія Скрипалі. «Чи була це та сама партія речовини, зможуть з’ясувати вчені», – сказав Басу.

Читайте також матеріал «Главкома» Отруєння у Солсбері. «Мої зустрічі з Сергієм Скрипалем»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: