Під британським Солсбері виявлено нові випадки отруєння невідомою речовиною

Під британським Солсбері виявлено нові випадки отруєння невідомою речовиною
Фото dpa

Фахівці проводять необхідні процедури для визначення речовини

У сусідньому з британським Солсбері місті були виявлені дві людини в несвідомому стані. Вони знаходяться в лікарні. Поліція припускає їх контакт з невідомою речовиною, пише DW.

Поліція графства Вілтшир в середу, 4 липня, повідомила про нові випадки отруєння під Солсбері. За інформацією поліції, 30 червня в містечку Еймсбері в одному з будинків були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Поліція припускає їх можливий контакт з «невідомою речовиною».

Постраждалих помістили в лікарню в Солсбері, вони знаходяться в критичному стані. Фахівці проводять необхідні процедури для визначення речовини. У розпочатому розслідуванні поліції беруть участь кілька структур. Ряд місць, які постраждали могли відвідати перед інцидентом, буде оточений як запобіжних заходів, йдеться в заяві поліції.

Як повідомлялось, на початку березня колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в британському Солсбері. За даними Лондона, вони були отруєні високотоксичним речовиною «Новачок», розробленим в СРСР.

Великобританія поклала відповідальність за злочин на Москву. Союзники Лондона по ЄС і НАТО підтримали цю позицію. Російська сторона категорично відкидає звинувачення. Отруєння призвело до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. 18 травня стало відомо про виписку Сергія Скрипаля з клініки в Солбсері. Його дочка була виписана з лікарні і доставлена в безпечне місце 9 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: