Отруєння «Новачком» у Еймсбері: Британія збирає надзвичайний комітет

Отруєння «Новачком» у Еймсбері: Британія збирає надзвичайний комітет

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері

У Великій Британії в четвер збирається на засідання комітет із надзвичайних ситуацій – через нове отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» двох людей в Еймсбері. 

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Головуватиме на засіданні міністр внутрішніх справ Саджид Джавід.

Напередодні він заявив, що «робочою теорією є те, що цей інцидент був випадковим, а не новим нападом, подібним до того, який скоїли на Сергія і Юлію Скрипаль у Солсбері на початку цього року».

У свою чергу старший фахівець із боротьби з тероризмом у Великій Британії Нейл Басу наголосив, що чоловік і жінка, знайдені 30 червня непритомними в містечку поблизу Солсбері, де в березні стався напад на Скрипалів, були отруєні тим самим нервово-паралітичним агентом. «Чи була це та сама партія речовини, зможуть з’ясувати вчені», – сказав Басу.

За його словами, пріоритетом для слідчої команди є встановлення того, «як ці дві людини вступили в контакт з нервовим агентом» і чи не пов’язаний цей випадок з отруєнням Скрипалів.

Напередодні поліція Великої Британії повідомила, що 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі, були знайдені наприкінці червня непритомними у будинку в Еймсбері, отруїлися «Новачком». Їх доправили до лікарні в Солсбері, розташованої за 11 кілометрів від Ейсмбері. Там само лікувалися свого часу й Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Також прем'єр Британії Тереза Мей взяла під контроль розслідування нового отруєння в Британії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: