Палиця вимагає від Ради розглянути постанову про відставку Степанова

Палиця вимагає від Ради розглянути постанову про відставку Степанова
Народний депутат Ігор Палиця виступає за звільнення глави МОЗ

Депутат стверджує, що міністр охорони здоров'я не справляється із своїми обов'язками

Міністерство охорони здоров'я провалило боротьбу з коронавірусом, тому міністр Максим Степанов повинен піти у відставку. Про це заявив народний депутат, голова політичної партії «Зп Майбутнє» Ігор Палиця під час виступу у Верховній Раді.

На його думку, недостатня кількість тестів та їхня погана якість викривлюють реальну статистику захворюваності, а відсутність необхідного обладнання в лікарнях загрожує життю українців. 

«За пів року Кабінет міністрів нічого не зробив. З Фонду по боротьбі з коронавірусом 35 мільярдів гривень пішли на дороги. Де ще 30 мільярдів? Гроші не використані. Ми перевіряли: угода про закупівлю комп’ютерних томографів не укладена. У Києві, Одесі, Харкові та інших великих містах черги на комп’ютерне обстеження по 6–7 днів. Черги на тести – по 8–9 днів. Статистика не відповідає дійсності. Президент учора сказав, що коли буде 9500 захворілих на добу, країна піде в локдаун. У нас же сьогодні більше 9000, якби тести були правильні», – заявив депутат.

Тому він звернувся до парламенту з вимогою розглянути постанову про негайне звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

«Ви повинні робити висновки по прем’єр-міністру, по Кабміну та по міністру охорони здоров’я. Представники партії «За майбутнє» зібрали за два тижні пів мільйона підписів за звільнення Максима Степанова. Українці вмирають через нього, а вся відповідальність на нас з вами й на президенті України», – заявив Палиця.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: