Пастор із США шукатиме справедливості в Конституційному суді Туреччини

Пастор із США шукатиме справедливості в Конституційному суді Туреччини
Ендрю Брансон хоче відмінити рішення щодо свого домашнього арешту

Чергове судове засідання щодо Ендрю Брансона відбудеться 12 жовтня

Турецький адвокат Ісмаїл Джем Халавурт повідомив про те, що американський пастор Ендрю Брансон подав апеляцію до Конституційного суду Туреччини. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Щодо наміру це зробити адвокат громадянина США вперше заявив у вівторок. Тим самим Ендрю Брансон хоче відмінити рішення щодо свого домашнього арешту.

Наступне планове слухання щодо ув’язненого американського пастопа відбудеться 12 жовтня 2018 року. Доля Ендрю Брансона, який перебуває під вартою із 2016 року, стала однією із головних причин погіршення відносин між США і Туреччиною.

Результатом цього стало запровадження Вашингтоном санкцій щодо представників уряду Реджепа Ердогана і мит щодо турецьких товарів. Це в свою чергу призвело до падіння курсу турецької ліри щодо долара на 40%. 

Раніше повідомлялося, що американський пастор Ендрю Брансон подав апеляцію в суд Туреччини.

50-річний Брансон - християнський пастор-євангеліст з Північної Кароліни. Його звинувачують у шпигунстві та «вчиненні злочинів від імені терористичних груп, не будучи членом». За одним звинуваченням йому загрожує 20 років ув'язнення, за іншим - 15 років. Брансон рішуче відкидає звинувачення.

26 липня Брансона відпустили під домашній арешт через проблеми зі здоров'ям після 21 місяця за ґратами.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: