Павловський переконує суд, що закуповував пальне за найнижчими цінами

Павловський переконує суд, що закуповував пальне за найнижчими цінами
Заступник міністра оборони Ігор Павловський в суді
Фото: Громадське

Заступник міністра оборони просить провести дослідження цінової політики на ринку України минулого року

Заступник міністра оборони Ігор Павловський стверджує, що торік відомство закупило пальне для Збройних сил за найнижчими цінами, і просить суд провести дослідження цінової політики у той період. Про це він заявив під час судового засідання з обрання для нього запобіжного заходу у Солом'янському райсуді.

«Я прошу суд, щоб було проведено дослідження цінової політики на ринку України в той період. Тому що купили дешевше всіх, приймали рішення колегіально, вели переговори, зверталися до органів влади, отримували роз'яснення, а потім грунтувалися на цих документах і робили ціноутворення. І ми сьогодні говоримо, що купивши за дешевшою ціною - є злочинним угрупованням», - сказав Павловський.

Він також зазначив, що є певний ліміт палива, який має бути в запасі Збройних сил України для обороноздатності.

Водночас, за його словами, в системі ProZorro минулого року відбулися коливання цін у бік підвищення.

«Оці коливання в системі ProZorro, ніхто не підняв і ніхто не подивився, чому Міністерство оборони закупило за нижчими цінами, а як так сталося, що вони підвищили ціну і закупили вище і навіщо. Вони закупили лише для того, щоб на сьогоднішній день Збройні сили були спроможні виконувати завдання за призначенням», - заявив заступник міністра.

Павловський зазначив, що вже протягом року не відповідає за закупівлі в Міністерстві оборони і детективи НАБУ його жодного разу не викликали на допит, не запрошували дати пояснення, водночас «зробили керівником злочинного угруповання».

Нагадаємо, 11 жовтня  стало відомо про затримання заступника міністра міністра оборони через масштабні розкрадання державних коштів під закупівель пального на потреби Збройних сил України. Журналісти дізнались, що детективи НАБУ затримали  заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Холодницький під час брифінгу стосовно розкрадання 150 мільйонів гривень у Міністерстві оборони повідомив, що антикорупційна прокуратура працює над тим, щоб повернути ці гроші державі.

Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

12 жовтня НАБУ повідомило про підозру ще 2 чиновникам Міноборони у розтраті державних коштів при закупівлі палива.

Сторона обвинувачення хоче для заступника міністра арешт або 75 мільйонів гривень застави,  для директора Департаменту держзакупівель – арешт або 8 мільйонів гривень застави.

Ігоря Павловського готовий взяти на поруки перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: