Перевірка установ Кримінально-виконавчої служби: розпочато понад 60 проваджень

Перевірка установ Кримінально-виконавчої служби: розпочато понад 60 проваджень

Збитки держави сягають 170 млн грн

В Україні завершено перевірку Державної кримінально-виконавчої служби України, за результатами якої розпочато понад 60 кримінальних проваджень, збитки держави сягають 170 млн грн. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Офісу генерального прокурора.

Повідомляється, що перевірками встановлені масові системні порушення порядку державної реєстрації речових прав на майно та його використання, факти розтрати та викрадення державної власності, нераціонального використання державних коштів тощо. Ця проблема стосується абсолютно всіх установ Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС).

«Наймасштабніші факти маніпуляцій з об’єктами нерухомого державного майна прокурори задокументували у Дніпровській установі виконання покарань № 4 та Криворізькій УВП № 3. Тут не проведено державну реєстрацію 47 об’єктів загальною площею 40,5 тис кв м та вартістю понад 20 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Вінницькій області в низці УВП та виправних колоній прокурори виявили факти незаконної передачі земель площею 257 га вартістю понад 30 млн грн в оренду ряду підприємств по суті на підставі фіктивних договорів.

«Загалом порушення законодавства виявлено щодо 850 об’єктів нерухомості та кожної шостої земельної ділянки, що використовується установами ДКВС, а це майже 8 тис. га із загальних підпорядкованих службі 44 тис га», - додали у відомстві.

За результатами перевірок прокурори розпочали понад 60 кримінальних проваджень, з них 11 щодо вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів. Більшість правопорушень пов’язані із розкраданням, знищенням майна, чим завдано шкоди державі на загальну суму понад 70 млн грн.

Крім того, прокурорами заявлено 14 судових позовів та внесено понад 120 документів реагування керівництву установ ДКВС у регіонах, де зазначається про порушення закону щодо державного майна на загальну суму понад 100 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: