Переворот в Зімбабве: президент Мугабе перебуває під домашнім арештом

Переворот в Зімбабве: президент Мугабе перебуває під домашнім арештом
Президент Зімбабве Роберт Мугабе

Тим часом в Зімбабве прибув один з головних опонентів Мугабе, колишній прем'єр країни Тсвангіраї

Президент Зімбабве Роберт Мугабе перебуває під домашнім арештом. З ним говорив президент Південно-Африканської Республіки Джейкоб Зума, повідомляє Deutsche Welle.

Зума, який також очолює Співтовариство розвитку півдня Африки, закликав до «спокою і витримки».

Тим часом в країну прибув один з головних опонентів Мугабе, колишній прем'єр країни Тсвангіраї. Про це інформує телеканал Sky News, кореспондент якого опинився разом з політиком на борту літака, що прямував в Харере.

За його словами, на борту також перебували два міністри, які поверталися в Зімбабве з Росії.

Раніше повідомлялося, що в Зімбабве військові заарештували президента країни Роберта Мугабе і його дружину Грейс, якій, згодом начебто  дозволили виїхати з країни.

Як відомо, події в Хараре, почали розгортатися ввечері 14 листопада після того, як «ключові позиції» в місті на бронетранспортерах зайняли озброєні солдати.

Те, що відбувається в країні зімбабвійська армія відмовилася вважати військовим переворотом. Вона назвала це «безкровною корекцією». Глава республіки і його сім'я, як заявили військові, знаходяться «в цілості й схоронності».

Раніше повідомлялося про те, що група військовослужбовців взяла під контроль будівлю державної Телерадіомовної корпорації Зімбабве в столиці країни Хараре. Озброєні солдати зайняли центр міста, де були чутні вибухи. Постріли пролунали і в резиденції 93-річного президента країни Роберта Мугабе.

Свідки повідомили інформаційному агентству Reuters про те, що побачили щонайменше чотири танки, які направлялися в столицю країни місто Хараре.

За день до цього очільник збройних сил Зімбабве заявив про те, що вони готові втрутитися в ситуацію, яка виникла в країні на фоні відставок посадових осіб, які пов’язані із колишнім президентом Емерсоном Мнангагва.

Два інших танки розташувалися біля головної дороги, яка веде із Хараре до міста Чінхой за 20 км від столиці. Солдати відмовилися говорити із представниками інформаційного агентства Reuters.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: