Покращення Гройсмана: майже 8 млн пенсіонерів в Україні виживають за 1130 грн на місяць

Покращення Гройсмана: майже 8 млн пенсіонерів в Україні виживають за 1130 грн на місяць

Мінімальну пенсію отримують близько 7,5 млн українців

В Україні мінімальну пенсію отримують близько 7,5 млн пенсіонерів. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє «Укрінформ».

«Підвищення мінімального розміру пенсій, безумовно, спрямоване на найбільш незахищених пенсіонерів – людей, які отримують пенсію або в мінімальному розмірі, або пенсія яких прив'язана до мінімального розміру. Таких людей у нас зараз приблизно 7,5 млн», – сказав Розенко.

Віце-прем'єр також наголосив, що осучаснення пенсій – це «перша програма уряду», яка буде ним розглянута за наявності додаткових ресурсів.

«Додатковий ресурс може бути в першу чергу знайдений за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень. Це підвищення мінімальної зарплати дасть можливість збільшити надходження до Пенсійного фонду», – зазначив міністр.

За інформацією Пенсійного фонду, станом на червень 2016 року в Україні нараховується близько 12,2 млн пенсіонерів.

Як повідомлялося, глава Міністерства соціальної політики України Андрій Рева до Дня працівника соціальної сфери зібрав керівників профільних департаментів обладміністрацій і міськрад у Hilton – одному з найдорожчих готелів КиєваМіністр соціальної політики організував бенкет за рахунок коштів міжнародної допомоги. Вартість подібних заходів у готелі Миколи Мартиненка становить від 50 до 100 тисяч доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: