Поліція Донеччини затримала жінку-найманця терористичного угруповання «Восток»

Поліція Донеччини затримала жінку-найманця терористичного угруповання «Восток»
Бойовики терористичного угруповання «Восток» 

Під час допиту вона висловила бажання співпрацювати з правоохоронцями

Поліція Донецької області затримала жінку-найманця терористичного угруповання «Восток»  самопроголошеної «Донецької народної республіки». Про це йдеться у повідомленні прес-служби поліції Донецької області.

Згідно з ним, в 2015 році 18-річна жителька міста Українськ (Донецька область), будучи вагітною, разом зі своєю знайомою поїхала в Донецьк. Там вона заради грошей поступила в терористичне формування, їй видали військову форму, дали позивний «Мала» і відправили до Ясинуватої.

Разом з іншими бойовиками вона неодноразово виїжджала на полігон, де вони «відточували на мішенях свою майстерність», потім чергувала на блокпості, пізніше через вагітність стала охороняти одну з адміністративних будівель в Ясинуватій.

Перед пологами жінка повернулася до сім'ї в Українськ.

Під час допиту вона висловила бажання співпрацювати з правоохоронцями.

Слідчі перевіряють діяльність підозрюваної за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу.

За даними прес-служби, підозрювана отримає шанс уникнути покарання, якщо буде встановлено, що за час перебування в рядах терористів вона не скоювала тяжких злочинів проти мирного населення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: