Політолог: США запропонували Путіну вибір: або Америка, або Китай

Політолог: США запропонували Путіну вибір: або Америка, або Китай

США запропонували Путіну вибір: або Америка, або Китай

Ізраїльський експерт прокоментував результати великого турне радника президента США з національної безпеки Джона Болтона

Президент Інституту східного партнерства (Єрусалим), ізраїльський політолог Авраам Шмулевич вважає, що під час перемовин з Путіним радник президента США з національної безпеки Джон Болтон запропонував Росії приєднатися до боротьби Америки проти Китаю. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Шмулевич вважає, що Китай претендує на гегемонію і Росія повинна враховувати, що Китай має претензії щодо території Росії

«Якщо Москва буде продовжувати служити тиловою базою Китаю, то США відповідно будуть ставитися до неї, як до ворога, - пояснює експерт. - Перед російським керівництвом постав вибір: вона може або прийняти американську пропозицію, або ж ні. Тобто компромісу американці не шукають. Вони готові обговорювати тільки технічні деталі і конкретні умови прийняття Росією їхнього плану».

Водночас, політолог зазначає, що перемовини Болтона у Росії мали дуже об'ємний характер. Зокрема, він зустрівся не тільки з Путіним, а й, наприклад, секретарем ради безпеки Патрушевим, де протягом п'яти годин обговорював «завдання США – не допустити отримання Іраном ядерної зброї, а також відтягнути Іран з Сирії».

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що зустріч Дональда Трампа та президента РФ Володимира Путіна у Парижі в листопаді буде, ймовірно, нетривалою.

Бульше читайте тут: «Авраам Шмулевич: Америка відповіла Росії на «радіоактивний попіл»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: