Польща удвічі збільшить гуманітарну допомогу в рамках ООН

Польща удвічі збільшить гуманітарну допомогу в рамках ООН

Прем'єр-міністр Польщі бере участь у Всесвітньому гуманітарному саміті ООН

Польща має намір у два рази збільшити фінансування своєї гуманітарної допомоги. Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло журналістам по дорозі до Стамбулу, де в понеділок, 23 травня, розпочався перший Всесвітній гуманітарний саміт ООН.
«Це важливий саміт. Ми виконаємо всі рішення, які прийме ООН у питанні надання гуманітарної допомоги», - сказала Беата Шидло.
За її словами, Польща буде приймати дуже активну участь в наданні такої допомоги там, де вона необхідна. «Ми будемо реалізовувати інфраструктурні, освітні проекти. З нашого боку допомога буде фінансово в два рази більшою, ніж в попередньому році», - зазначила глава польського уряду.
Прем'єр також нагадала, що Польща і Німеччина спільно реалізують гуманітарний проект, який був узгоджений під час візиту Беати Шидло до Берліна, повідомляє Польське радіо.
23 травня у Стамбулі розпочався перший Всесвітній гуманітарний саміт ООН. Польську делегацію очолює прем'єр-міністр країни Беата Шидло. Глава польського уряду прибула до Туреччини в неділю пізно ввечері.
Свою участь у Всесвітньому гуманітарному саміті ООН підтвердили представники 80 урядів, 45 світових лідерів, а також близько 6 тис. людей, в тому числі 250 представників приватного сектора, гуманітарних груп і громадських організацій. Українську делегацію на саміті очолює глава держави Петро Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: