Полторак: в Україну приїдуть 70 військових інструкторів з Британії

Полторак: в Україну приїдуть 70 військових інструкторів з Британії
За його словами, у межах британської програми військової допомоги «Орбітал», що триває кілька років, навчання пройшли близько 12 тисяч службовців ЗСУ

«Інструктори з Британії почнуть готувати військово-морські сили, морську піхоту, а також повітряні сили», — повідомив міністр

Україна і Велика Британія домовилися про збільшення присутності англійських інструкторів у Збройних силах нашої країни. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

«Близько 70 британських інструкторів зараз перебувають в Україні, готуючи наших військових. Сьогодні ми прийняли рішення про розширення цього формату. І якщо раніше ми готували фахівців для розвідки, логістики, медицини, то сьогоднішнім рішенням ми розширюємо цей формат і інструктори з Британії почнуть готувати військово-морські сили, морську піхоту, а також повітряні сили», — сказав Полторак.

За його словами, у межах британської програми військової допомоги «Орбітал», що триває кілька років, навчання пройшли близько 12 тисяч службовців ЗСУ.

Серед країн, що надають Україні найсуттєвішу військову підтримку, Полторак назвав насамперед США, а також Велику Британію, Канаду, Литву та Польщу.

Нагадаємо, Велика Британія у 2019 році розмістить корабель Королівського флоту у Чорному морі, щоб продемонструвати свою підтримку забезпеченню свободи плавання в регіоні. Крім того, Британія направить більше військових в Україну на тлі загрози з РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: