Вибухи на артскладах: Полторак розповів про покарання військових

Вибухи на артскладах: Полторак розповів про покарання військових
Загалом через вибухи на артскладах притягнуті до відповідальності 75 людей

Міністр оборони притягнув до відповідальності понад 20 генералів української армії

Понад 75 військових притягнули до відповідальності через вибухи, що відбувалися на складах боєприпасів за останні три роки. Про таке в інтерв'ю «5 каналу» розповів міністр оборони Степан Полторак.

За його словами, станом на 2014 рік більшість арсеналів мали би бути закриті через проблеми з фінансуванням, а відновити все і на повну – це шалені гроші.

Однак є й інша проблема – після звільнень та розслідувань нині існує не тільки нестача коштів для охорони режимних об'єктів, але і брак кадрів, які би погодилися взяти на себе відповідальність, усвідомлюючи нестачу коштів.

«Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи від Сватово, ми багато чого змінили. І до відповідальності притягували. Я притягнув 75 людей до відповідальності, зокрема – понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми – зараз ніхто не хоче займати ці посади. Чому? Тому що немає гарного фінансового ресурсу. За сучасних умов забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже важко», – констатує Полторак.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

У Міноборони заявили, що станом на вечір 10 жовтня пожежу на території арсеналу повністю ліквідували. 13 жовтня ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. 

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня 2017 року в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: