Радів окупації Криму і хотів відрізати 15 областей. Помер українофоб Едуард Лимонов

Радів окупації Криму і хотів відрізати 15 областей. Помер українофоб Едуард Лимонов
Едуард Лімонов помер від ускладнення після операції

Публіцисту було 77 років

Помер російський письменник Едуард Лимонов, який свого часу підтримав окупацію Криму. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Держдуми Сергій Шаргунов.

Шаргунов уточнив, що останнім часом політик хворів. «Сьогодні (Лимонов) переніс одразу дві операції. Почалися проблеми з горлом, потім пішло запалення, письменник помер», - зазначив Шаргунов.

13 березня письменник зробив останній допис у Facebook, де анонсував вихід нової книги «Старий подорожує». 

«Я уклав договір на нову книгу. Книга називається «Старий подорожує». Вона вже написана. Права куплені видавництвом Individuum. Приходили молоді і красиві люди, хлопець і дівчина. Вони мені сподобалися. Договір підписаний вчора. Так що так», - написав Лимонов.

Лимонову було 77 років.

Едуард Лимонов написав такі романи, як «Це я, Едічка» (1976), «Історія його слуги» (1982), «Щоденник невдахи» (1982), «Смерть сучасних героїв» (1985), автобіографічну трилогію «Підліток Савенко» (1983 ), «Молодий негідник» (1986), «... У нас була Велика епоха» (1995).

Лимонов також відомий як політик. У 1994 році разом з філософом Олександром Дугіним, музикантом Єгором Лєтовим, композитором Сергієм Курьохіним створив Націонал-більшовицьку партію (в 2007 році суд визнав партію екстремістською і заборонив її діяльність).

У липні 2010 року Лимонов очолив партію «Інша Росія». У січні 2011 року Мін'юст Росії відмовив партії в реєстрації.

Свого часу Лимонов підтримав анексію Криму.

Літератор наголошував, що Путін залишиться в пам'яті росіян як правитель, який анексував Крим.

«Все кардинально змінилося. Путін не став краще, але те що він зробив, завдяки «КримНаш» він залишиться в пам'яті і серцях російського народу, все інше забудеться. Епоха знову перевернулася. Мало Путіна, мало Криму, потрібен Північний Казахстан, потрібен вже весь Донбас», - заявляв російський письменник в інтерв'ю журналісту Юрію Дудю.

Лимонов висловився також про майбутнє Росії і передбачив, що буде дуже важко і країну чекає багато крові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: