Порошенко доручив перевірити обґрунтованість нарахування штрафу главі Нафтогазу

Порошенко доручив перевірити обґрунтованість нарахування штрафу главі Нафтогазу
Петро Порошенко

Президент звернувся до генерального прокурора і в. о. глави ДФС перевірити обґрунтованість претензій фіскальної служби

Президент Порошенко доручив генеральному прокурору Луценку та в. о. глави Державної фіскальної служби Продану перевірити обґрунтованість нарахування штрафу голові Нафтогаз України Коболєву.

Про це у Facebook заявив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

«Під час засідання РНБО щодо енергетичної безпеки держави... було поставлене питання штрафів Нафтогазу Державною фіскальною службою. Президент звернувся до генерального прокурора і в. о. глави ДФС перевірити обґрунтованість претензій фіскальної служби», — написав він.

Раніше голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан порадив голові «Нафтогазу Україна» Андрію Коболєву не переживати щодо персонального штрафу на 8 млрд грн. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління «Нафтогаз Україна» Андрій Коболєв отримав від Державної фіскальної служби два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн.

28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: