Порошенко: Ми виконуватимемо «Мінськ», але не за рахунок своїх інтересів

Порошенко: Ми виконуватимемо «Мінськ», але не за рахунок своїх інтересів

Порошенко підкреслив, що Україна продовжує бути абсолютно відданою Мінським угодам

Україна виконуватиме свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, однак ця імплементація не повинна бути за рахунок українських інтересів. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільної заяви з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у четвер у Брюсселі.

«Україна продовжує бути абсолютно відданою Мінським угодам. І це було підкреслено впродовж вчорашніх дискусій. І вона готова впроваджувати свою частину зобов'язань, але не за рахунок українських інтересів», - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, Столтенберг під час спільного брифінгу з Порошенком заявив, що НАТО і союзники будуть надавати Україні практичну, політичну допомогу, а також підтримку через трастові фонди

19 жовтня відбулась зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Зустріч завершилася о 00:15 четверга за Києвом.

Почалися переговори з півгодинним запізненням через затримку російської делегації. Планувалося, що зустріч у Берліні щодо України завершиться вже о 22:00 за київським часом. На зустрічі Порошенко не потиснув руки Путіну.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія підтримала розміщення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Як заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, на сьогодні існує високий ризик вторгнення Російської Федерації в Харківську область.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: