Порошенко очікує підтримки США у важкий для України час

Порошенко очікує підтримки США у важкий для України час

Порошенко на зустрічі з Трампом висловив сподівання, що США підтримають Україну у питанні щодо введення миротворців на Донбас

Президент України Петро Порошенко сподівається на підтримку США, в тому числі і в питанні введення миротворців ООН на Донбас. Про це він заявив на зустрічі з президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом.

Глави держав відзначили, що США та Україна зміцнили економічне та безпекове співробітництво з часу останньої зустрічі Порошенка та Трампа.

Президент України подякував американському колезі за зустріч, зазначивши важливість підтримки з боку США у важкий для України час.

«Ми дякуємо за зустріч, ми очікуємо, що отримаємо від США підтримку у такий важкий для України час. Сподіваємося на підтримку щодо миротворчої місії, з економічних реформ», - сказав Порошенко.

Як повідомляв прес-офіс Білого дому, тривалість зустрічі становитиме одну годину.

Як вказано в розкладі роботи президента США на 21 вересня, зустріч відбудеться у нью-йоркському Lotte New York Palace Hotel, їй передуватиме діалог Трампа з президентом Афганістану Ашрафом Ґані.

Після переговорів із Порошенком у планах президента США значаться заходи з участю президента Південної Кореї та прем’єр-міністра Японії, а також зустріч із президентом Туреччини.

Президент України Петро Порошенко 18 вересня розпочав офіційний візит до США для участі у 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

Як відомо, 20 вересня Порошенко виступив на Генасамблеї ООН.

Президент заявив, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Також Порошенко звернувся до країн-членів ООН з ініціативою створити українську групу друзів Криму та визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: