Порошенко скликав Воєнний кабінет РНБО через переворот в окупованому Луганську

Порошенко скликав Воєнний кабінет РНБО через переворот в окупованому Луганську

Порошенко заслухав доповідь про останні події в Луганській області від керівників силових відомств

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області Президент Петро Порошенко скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Глава держави заслухав доповідь щодо останніх подій від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону у Краснодонському районі Луганської області, а також почастішання випадків провокацій з боку бойовиків.

«У зв’язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій задля гарантування безпеки мирного населення», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави також доручив українському представнику у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) активізувати взаємодію зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ для інформування наших західних союзників.

Нагадаємо, у Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

Як повідомлялося, в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: