Порошенко заспокоїв: Виборів на непідконтрольному Донбасі не буде, допоки в регіоні не запанує мир

Порошенко заспокоїв: Виборів на непідконтрольному Донбасі не буде, допоки в регіоні не запанує мир
Адміністрація президента

Глава держави перебуває з візитом на Харківщині.

Поки не буде виконана безпекова частина Мінських угод, Україна не впроваджуватиме політичну частину цих домовленостей, заявив президент України Петро Порошенко під час візиту до Харківської області.

«Я наголошував і ще раз наголошую: Мінськ – це є мирний план, який передбачає абсолютно чіткі заходи і критерії нашої безпеки», - цитує Петра Порошенка прес-служба глави держави. За його словами, без виконання безпекового пакету, «Україна далі у політичному процесі просуватись не буде».

За словами президента, «безпековий пакет» угоди передбачає повне припинення вогню, виведення іноземних військ з території України, передачу неконтрольованої ділянки україно-російського кордону спочатку під контроль ОБСЄ, а потім – під контроль України, а також відведення важкої техніки й артилерії.

Президент України також застеріг «деякі політичні партії» щодо їх бажання передати «або Росії, або її сепаратистам» значну частину української території. «Не варто бігати по іноземним посольствам і агітувати, що передача Донбасу комусь - це єдиний план наведення миру... Територію віддасте, а миру не отримаєте», - сказав глава держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: