Механізмів примусити РФ виконувати «Мінськ» немає - експерт

Механізмів примусити РФ виконувати «Мінськ» немає - експерт
Лідери нормандської четвірки

Семиволос зазначив, що західна дипломатія сьогодні обмежується лише словами

На сьогодні немає механізмів чи інструментів для того, щоб примусити Росію виконувати свої зобов’язання згідно Мінських домовленостей. Про це в ефірі «5 каналу» заявив директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос.

«Ключове – це безпека, і якщо безпеки немає, то будь-який прогрес неможливий. У будь-якому випадку немає механізмів чи інструментів для того, щоб гарантувати Україні дотримання з боку Росії тих домовленостей, які можуть бути досягнути. І немає жодного інструментарію і жодної можливості на сьогоднішній момент, щоб змусити Росію виконати ті передумови, які власне були поставлені, а саме – виведення російських військ, відведення техніки і так далі», - сказав він.

Експерт зазначив, що практично західна дипломатія сьогодні обмежується лише словами. «Як власне і в сирійському конфлікті, немає того, що називається позиція сили», – заявив Семиволос.

Нагадаємо, у вівторок, 11 жовтня, виступаючи на засіданні ПАРЄ, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не виключає можливості перетворення конфлікту на Донбасі на «заморожений конфлікт» у разі невиконання «Мінська». Олланд наголосив, що виконання Мінських домовленостей, на його думку, є єдиним шляхом для виходу з конфлікту. Серед іншого він зазначив, що вважає пріоритетнішим питанням проведення місцевих виборів, а не повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: