Посол США розповіла, яким в Україні має бути антикорупційний суд

Посол США розповіла, яким в Україні має бути антикорупційний суд
Марі Йованович
Фото «Суспільне мовлення»

Під «антикорупційним судом» США мають на увазі орган, що не залежить від існуючих структур, - Йованович

Створити антикорупційний суд дуже важливо для України, однак існує чимало деталей, які законодавцям треба ретельно продумати. Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю «Цензор.НЕТ».

«Під «антикорупційним судом» ми, і МВФ, і, думаю, Венеціанська комісія, маємо на увазі орган або організацію, яка не залежить від існуючих структур, яка складається з суддів, обраних за допомогою незалежного конкурсного процесу. Суд, в якому народ впевнений, куди будуть обрані чесні люди, високоморальні люди, сміливі, люди, що стали професіоналами», - пояснила вона.

За словами Йованович, багато американських компаній поки не наважуються зайти в Україну. «Всі ці інвестори хочуть, щоб були єдині правила гри; щоб, коли вони прийдуть в Україну, до них ставилися так само, як до українських та інших іноземних компаній. Щоб, якщо виникне ділова суперечка, існувала система правосуддя, в якій вони будуть впевнені», - додала вона.

«Я б сказала, що ці питання пов'язані між собою: система правосуддя, система судів, просування антикорупційних зусиль, щоб зарубіжні компанії, та й українські компанії не відчували потреби обходити систему - заплатити, наприклад, кому-небудь, щоб їм дали ліцензію, або ще щось. У створенні сприятливого бізнес-клімату все взаємопов'язане», - підкреслила вона.

Як повідомлялось, раніше Йованович висловилась щодо виборчої реформи в Україні.

Читайте також матеріал «Главкома» «Антикорупційний суд. Панацея чи п’яте колесо?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: