Посольство США засудило спробу штурму Жовтневого палацу

Посольство США засудило спробу штурму Жовтневого палацу
Штурм Жовтневого палацу
Фото: Reuters

Спроби захоплення і нищення публічних будівель - це зловживання правом на мирний протест, - йдеться у повідомленні посольства США в Україні

Посольство США в Україні підтримує позицію Канади та Великобританії щодо засудження спроби захоплення Жовтневого палацу у Києві. 

Відповідне повідомлення розміщене на сторінці американського посольства у Twitter.

«Ми згодні з колегами з Канади та Великої Британії. Спроби захоплення і нищення публічних будівель - це зловживання правом на мирний протест», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, з аналогічною позицією виступили посол Канади в Україні Роман Ващук та посол Великої Британії Джудіт Гоф.

Нагадаємо, ввечері у неділю, 17 грудня учасники «Маршу за імпічмент» намагались штурмувати Жовтневий палац у Києві. Це сталося після заклику лідера «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі облаштувати у цій будівлі «координаційний штаб». У цей момент у палаці мав відбутися концерт всесвітньовідомого оркестру Гленна Міллера. Не зважаючи на ситуацію надворі, він почався, проте частина глядачів покинула глядацьку залу.

Під головним входом до палацу відбулося декілька сутичок, також лунали вибухи.

Водночас Саакашвілі відмежувався від спроби захоплення Жовтневого палацу.

Внаслідок сутичок під Жовтневим палацом постраждало 32 правоохоронці. На цей час вони із отруєнням невідомою речовиною перебувають у лікарні.

Сьогодні у Києві проходив черговий «Марш за імпічмент». Близько пів на дванадцяту його учасники почали збиратись біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Києві, що знаходиться у парку Шевченка. Потім учасники рушили на Майдан Незалежності, де було встановлено сцена, з якої політики і громадські діячі виголошували промови.

Дивіться також фотогалерею: Як прихильники Саакашвілі намагалися штурмом взяти Жовтневий палац

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: