Посольство України в РФ направило Лаврову ноту протесту

Посольство України в РФ направило Лаврову ноту протесту
Денісова біля колонії, де утримують Сенцова
Facebook Людмили Денісової

Омбудсмен Людмила Денісова заявила, що вона чекає дозволу відвідати Сенцова з 9 години ранку

Посольство України у РФ направило ноту Міністерству закордонних справ РФ, в якій висловило рішучий протест щодо недопуску українського омбудсмена до Олега Сенцова.

Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Омбудсмен повідомила, що посольство закликає РФ «до негайного прийняття рішення для візиту до Олега та загалом до нормалізації ситуації зі здійсненням інших моніторингових візитів омбудсменів двох країн».

Також Денісова розповіла, що в четвер, 28 червня, з 9 години ранку намагалася подати заяву в виправну колонію №8, де утримують Сенцова.

«І лише о 17:02 вийшов черговий і прийняв заяву. На будь-які мої питання відповідає одне - я доповім керівництву», - написала омбудсмен.

Нагадаємо, в четвер, 28 червня, з Сенцовим зустрілася Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 28 червня прибула до колонії «Білий ведмідь», де утримують Сенцова, але її не пустили на зустріч з українським політв'язнем.

Раніше Москалькова заявила, що Денісова не може одна зустрітися з Сенцовим через особливості російського законодавства і заявила, що направила російським органам влади своє звернення з проханням допустити Денісову до Сенцова разом з нею

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: