Москалькова без Денісової зустрілася з Сенцовим у колонії

Москалькова без Денісової зустрілася з Сенцовим у колонії
Тетяна Москалькова з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі перед зустріччю з Сенцовим 28 червня

За словами російського омбудсмена, Сенцов голодує 46-й день, але він в задовільному стані

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в четвер, 28 червня, зустрілася у виправній колонії «Білий ведмідь» Ямало-Ненецького автономного округу з українським політв’язнем Олегом Сенцовим.

За її словами, Сенцов голодує 46-й день, але він в задовільному стані.

«Сенцов в хорошій емоційній формі, він ходить, цікавиться тим, що відбувається в світі, дивиться по телевізору в холі медсанчастини новини та футбол, пише сценарій для фільму», - повідомила Москалькова.

Вона заявила, що обговорювати питання припинення голодування Сенцов відмовився. «Я хотіла умовити його змінити форму захисту прав, але він відповів, що не хоче говорити про це», - розповіла омбудсмен.

Як уточнила Москалькова, Сенцов стверджує, що його здоров'я в задовільному стані, хоча 8 червня було погіршення, і його вивозили до цивільної лікарні на консиліум. В результаті лікарі дали йому набір поживних сумішей, в медичній карті є його згода на їх отримання, повідомила омбудсмен.

За словами Москалькової, Сенцов знаходиться під наглядом лікарів, його медичні показники свідчать, що загрози життю в даний час немає.

«Він перебуває на зв'язку з мамою, вона пише йому листи, чекає дзвінка двоюрідної сестри, йому телефонують друзі», - додала російський омбудсмен.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 28 червня прибула до колонії «Білий ведмідь», де утримують Сенцова, але її не пустили на зустріч з українським політв'язнем.

Раніше Москалькова заявила, що Денісова не може одна зустрітися з Сенцовим через особливості російського законодавства і заявила, що направила російським органам влади своє звернення з проханням допустити Денісову до Сенцова разом з нею

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: