Позбавлений адвокатського статусу Фейгін розповів, на що тепер очікувати у справі Сущенка

Позбавлений адвокатського статусу Фейгін розповів, на що тепер очікувати у справі Сущенка
Адвокат Марк Фейгін

Фейгін запевняє, що відчуває відповідальність перед Сущенком, незважаючи на позбавлення статусу адвоката

Марк Фейгін, позбавлений адвокатського статусу 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви, пояснив, чого тепер можна очікувати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Про це він повідомив в коментарі «Укрінформу».

«Так вийшло, що справа Сущенка стала моєю останньою в адвокатській кар'єрі. Незважаючи на позбавлення мене статусу, я відчуваю відповідальність перед Романом, який на мене сподівається, і продовжу працювати по цій справі в трохи іншій якості. В понеділок ми з Романом попрощалися швидко, по-діловому – і тепер я буду робити все, щоб привітатися з ним вже на волі. Тут, повторюся, важлива дата - приїзд до Росії президента Макрона в кінці травня. Але є і найближча дата: вже 25 квітня – наступне засідання по справі Сущенка. У справі залишається адвокат, якого я встиг ввести в цей процес», - говорить Фейгін.

Однак, за його словами, він не може зараз прогнозувати, як будуть розвиватися події в найближчому майбутньому.

«Не виключено, що до Романа прийшли офіцери ФСБ. Можливо, саме зараз вони розмовляють з ним, умовляючи продовжити роботу з іншим адвокатом, їх креатурою... Справа в тому, що за добу до цього від Сущенка вивезли співкамерника. Тобто він тепер опинився в «одиночці». Можливо, це було не випадково. Тому я зараз не готовий розмірковувати про подальшу тактику і стратегію захисту. Потрібно, як мінімум, дочекатися середи, дізнатися, яка ситуація, а тоді вже можна буде говорити детальніше», - вважає Фейгін.

У вівторок ввечері Фейгін, який захищав українського журналіста Романа Сущенка у суді Москви, повідомив, що його позбавили статусу адвоката.

Причиною такого рішення офіційно було названо вживання нецензурних висловлювань у соціальних мережах.

Згодом Фейгін додав, що справу Сущенка вестиме інший спеціаліст, який ознайомлений із цією справою.

Раніше колега Фейгіна по «справі Савченко» Ілля Новіков в інтерв’ю «Главкому» заявляв, якщо «Фейгіна не буде позбавлено адвокатського статусу цього разу, мабуть, нам ще доведеться з’ясосувати стосунки».

Нагадаємо, у Московському міському суді 25 травня заслухають письмові докази захисту і клопотання у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка.

Розгляд справи по суті суд почав 27 березня. На початку суду Сущенко не визнав провину в повному обсязі.

Наприкінці лютого Сущенка в московському СІЗО відвідали дружина й дочка.

2 березня на 79-му році життя помер Володимир Сущенко - батько незаконно ув’язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка.

Також стало відомо,Сущенко вже ознайомився з матеріалами своєї справи.

Як відомо, ФСБ Росії 30 вересня 2016 року в Москві затримала Сущенка, назвавши його співробітником української розвідки, який нібито «цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ національної гвардії Росії, що становлять державну таємницю». Кримінальну справу стосовно журналіста порушили за статтею «шпигунство».

Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: