Працівницю комітету Ради, яку «хотів вбити» Пашинський, звільнили

Працівницю комітету Ради, яку «хотів вбити» Пашинський, звільнили

Наказ про звільнення Тетяни Блистів, за словами секретаря комітету, був датований 1 листопада

Голову секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Тетяну Блистів звільнили за порушення присяги державного службовця.

Про це повідомив секретар комітету нардеп від БПП Іван Вінник.

За його словами, Блистів звільнили з держслужби за рішенням керівника апарату Верховної Ради Петра Бондара.

Відповідний наказ зачитали на комітеті, щоб всі знали, що Блистів більше не працює в апараті ВР. «Згідно з формулювання у тексті, наведеному на комітеті, мова йде про порушення присяги державного службовця», - сказав нардеп.

За його словами, наказ був датований 1 листопада.

Вінник пояснив, що за законом про держслужбу, представник законодавчої гілки влади не може впливати на рішення виконавчої, тому на рішення про звільнення працівниці комітету не міг вплинути керівник комітету нардеп від «Народного фронту» Сергій Пашинський, з яким у Блистів був конфлікт.

Нардеп зазначив, що Блистів була відсторонена від роботи на період дисциплінарного розслідування щодо неї, а виконувала її обов’язки - голови секретаріату Наталія Роговець.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура внесла в ЄРДР кримінальне провадження за заявою працівниці секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Тетяни Блистів про погрози вбивством на її адресу з боку голови комітету нардепа Сергія Пашинського. За словами Блистів, 4 липня в приміщенні комітету Пашинський погрожував вбивством їй та її родині.

У свою чергу Пашинський заявив про факти шахрайства зі сторони Блистів, зауваживши, що «за останніх декілька років нею (Блистів. – ред.) було шахрайським методом присвоєно декілька сотень тисяч гривень із заробітного фонду помічників народного депутата».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: