Пашинський про погрози працівниці комітету Ради: брехлива лінія захисту

Пашинський про погрози працівниці комітету Ради: брехлива лінія захисту
Нардеп Сергій Пашинський

Пашинський заявив, що проти Блистів порушено кримінальну справу за шахрайство з використанням службового становища

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський назвав заяву про погрози брехливою лінію захисту працівниці секретаріату комітету Тетяні Блистів.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Людина, яка сьогодні подала «заяву про погрози» в ГПУ щодо мене, пропрацювала поряд зі мною більше 12 років. Її звати Тетяна Блистів. Це не просто «працівник секретаріату». Це людина, яка реально стояла поруч і десять років тому, і в 2014, коли мене було призначено головою Адміністрації в.о. президента. Тому те, що відбувається, це реально дуже боляче», - повідомив він.

За його словами, Блистів багато років керувала фактично усім комітетом, та була матеріально відповідальною особою, маючи в своєму розпорядженні факсиміле та всі доручення на отримання грошей.

«Це, очевидно, і стало спокусою. На жаль, з’ясувалося що за останніх декілька років нею просто було шахрайським методом присвоєно декілька сотень тисяч гривень із заробітного фонду помічників народного депутата. Для прикладу – без мого відому, підробивши мій підпис та документи – вона нарахувала своїй доньці та ще декільком особам в статусі моїх «помічників» понад мільйон гривень тільки за цей рік. Причому ці нарахування відбувалися за рахунок інших помічників, які і написали ще два тижні тому заяву про злочин та шахрайство», - зазначив нардеп.

Він повідомив, що проти Блистів порушено кримінальну справу за шахрайство з використанням службового становища.

«Коли стало відомо, що проти неї порушено кримінальну справу за шахрайство з використанням службового становища, я покликав її та запропонував надати пояснення з приводу зазначених фактів. Оскільки відповідей не було, їй було дуже коректно рекомендовано звільнитися за власним бажанням. Єдине, що можна трактувати за погрозу у нашому спілкуванні, було – «Тетяна, я сподіваюся, Вас перевиховають у Качанівській колонії». У відповідь я почув – «Я вас посаджу!», та «Та ви не знаєте з ким зв’язалися!». Для тих, хто не сприймає серйозно усілякі розгони «зради», та аналізує написане - на жаль, Тетяна Іванівна обрала свій шлях, і, очевидно, сподівається побудувати своє політичне майбутнє на звинуваченні мене особисто», - розповів нардеп.

Пашинський заявив, що жодних мотивів «погрожувати вбивством» цій людині у нього не було.

«На жаль, ми маємо справу з глибоко психологічно травмованою людиною. На жаль, я навіть не міг собі уявити, що така брудна та очевидно брехлива лінія захисту може стати предметом такої уваги. Жодних мотивів «погрожувати вбивством» цій людині у мене не було і бути не може. Її звернення до правоохоронних органів – не більше, ніж помста та обрана лінія захисту. Очевидно, що я готовий брати участь у будь-яких процесуальних діях, передбачених законом. Очевидно, що все це ніяким чином не знімає провини за вчинений нею злочин, за який відповідати їй доведеться особисто перед законом», - резюмував політик.

Нагадаємо, Генпрокуратура внесла в ЄРДР кримінальне провадження за заявою працівниці секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Тетяни Блистів про погрози вбивством на її адресу з боку голови комітету нардепа Сергія Пашинського.

Раніше повідомлялося, що Пашинський збирається засудити головного редактора журналу «Новое время» Віталія Сича за його «негативне висвітлення» та «порушення майнових прав».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: