Правозахисниця: Сенцову вже три тижні не віддають посилку з теплими речами

Правозахисниця: Сенцову вже три тижні не віддають посилку з теплими речами
Політв'язень Олег Сенцов

В посилці для Сенцова теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями

У російській колонії незаконно засудженому українському режисерові Олегу Сенцову не віддають посилку з теплими речами, продуктами та фільмами, яка надійшла на пошту в Лабитнанзі ще 17 листопада.

Про це повідомила правозахисниця Тетяна Щур на своїй сторінці у Facebook.

«Уже 17-го вона була на пошті в Лабитнанзі. Потім її чомусь відправили в Салехард, щоб повернути на пошту вже 20-го. За словами «співробітника колонії, що відповідає за передачі», повідомлення в колонію надійшло 27 листопада. І тут почалася політика. Як і минулого разу, рівно рік тому, посилку не вручають уже три тижні», - написала Щур.

За її словами, в посилці теплі речі, продукти і фільми, підібрані друзями.

Як підкреслила правозахисниця, чутки про те, що «відправник перевищив визначену вагу» - лукавство.

«Ще 2017 року було скасовано ліміт ваги посилок і передач, що дорівнював 20 кг. Його було прив'язано до ваги посилок, лімітованого Поштою Росії. А вона, рідна, визначила максимум у 50 кілограмів. Те, що установи ФСВП Росії порушує закон, нас не дивує. Але миритися з цим ми не маємо наміру», - написала правозахисниця.

Вона повідомила, що вже спрямовані скарги на сайти президента Росії, ФСВП і генпрокуратури, звідки вони переслані до відповідних структур Ямало-Ненецького округу, про що правозахисники отримали повідомлення.

«Але ані від цього УФСВП, ані від начальника колонії, де виходить з голодування Сенцов, відповіді на наші звернення поки що не отримано», - розповіла Щур, уїдливо додавши, що «може бути, колонія чекає 12 грудня - дня вручення Олегу Сахаровської премії в Європарламенті, щоб  цього дня зробити йому подарунок?»

За словами правозахисниці, термін зберігання посилки на пошті закінчується через шість днів, але «єдино милосердною виявилася Пошта Росії».

«У Челябінську у нас взяли заяву на продовження терміну зберігання, а в Лабитнанзі співчутливо розповіли, що терміни зберігання посилок у колонії продовжуються автоматично з двох визначених тижнів до одного місяця. «Не турбуйтеся, отримає ваш посилку», - сказала мені мила жінка», - розповіла Щур.

Як відомо, у незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх політичних ув'язнених Кремля. Він голодував 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Нагадаємо, Сенцов став лауреатом премії Європарламенту за свободу думки імені Андрія Сахарова 2018 року. Таке рішення ухвалили 25 жовтня у Страсбурзі лідери Європарламенту. 

Також Сенцова відзначили нагородою міжнародного проекту «Платформа європейської пам'яті та сумління».

До слова, сестра Сенцова Наталія Каплан 12 грудня планує разом з адвокатом Дмитром Дінзе відвідати церемонію вручення Сенцову премії Сахарова у Страсбурзі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: