Претензії «Газпрому» щодо поставок газу на окупований Донбас сягають $1,3 млрд

Претензії «Газпрому» щодо поставок газу на окупований Донбас сягають $1,3 млрд

«Газпром» домагається, щоб Стокгольмський арбітражний суд не ухвалював жодного рішення щодо об'ємів поставок газу на окуповані території Донбасу

Претензії російського газового монополіста «Газпром» щодо поставок газу на окуповані території Донецької та Луганської областей наразі складають близько 1,3 мільярда доларів США. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив комерційний директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

«Газпром» домагається того, щоб Стокгольмський арбітражний суд не ухвалював жодного рішення щодо об'ємів поставок газу на окуповані території Донбасу у рамках судового спору з НАК «Нафтогаз України». «Газпром» каже, що не потрібно приймати жодного рішення щодо об'ємів газу, поставленого на окуповані території», - заявив Вітренко.

За його словами, українська сторона, у свою чергу, наполягає на тому, що будь-які розрахунки мають відбуватися шляхом множення ціни газу на його об'єм. «Не знаючи об'ємів, не можна сказати, хто, кому і що винен», - зазначив Вітренко.

Нагадаємо, в жовтні глава «Нафтогазу України» Андрій Коболєв повідомив про те, що Стокгольмський арбітраж розглядає справу про поставки газу на окупований Донбас.

10 жовтня Стокгольмський арбітраж завершив слухання щодо спору «Нафтогазу України» та «Газпрому».

У вересні цього року НАК «Нафтогаз України» і шість її дочірніх компаній «Чорноморнафтогаз», «Укртрансгаз», «Лікво», «Укргазвидобування», «Укртранснафта» і «Газ України», подали до трибуналу, сформованого при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі, позовну заяву про відшкодування збитків, заподіяних захопленням Російською Федерацією активів групи в АР Крим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: