Президент Молдови заявив, що готується замах на нього

Президент Молдови заявив, що готується замах на нього

За словами президента  Молдови, йому повідомили, що його замовили «дагестанцям через одеське угруповання»

Додон зачитав в ефірі смс-повідомлення від джерела, якому, за його словами, «можна вірити»

Президент Молдови Ігор Додон заявив про підготовку замаху на його життя.

Про це Додон сказав в ефірі передачі «Політика» на телеканалі TV8, повідомляє Newsmaker.

За словами президента  Молдови, йому повідомили, що його замовили «дагестанцям через одеське угруповання».

Додон зачитав смс-повідомлення від джерела, якому, за його словами, «можна вірити»: «Тебе тут замовили дагестанцям через Одесу, одеський імам. Ільяс - посередник. Аванс - один мільйон євро, всього - два. Одеське угрупування».

У всьому президент Молдови звинувачує главу Демократичної партії Влада Плахотнюка, партія якого пішла в опозицію. «Ось бачите, як працює Демократична партія в Молдові», – сказав Додон.

Нагадаємо, 8 червня в парламенті Молдови повідомили про створення тимчасової коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку «ACUM» (під угодою підписалися 60 депутатів). Усього в парламенті Молдови - 101 депутат.

На засіданні було обрано спікера парламенту - голову Партії соціалістів Зінаїду Гречаний, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Того ж дня Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всіх прийнятих нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішень, постанов і законодавчих актів. Інстанція вже винесла вердикти про неконституційність обрання Гречаний спікером, а Санду - прем'єр-міністром.

У неділю, 9 червня, Конституційний суд тимчасово відсторонив від посади Ігоря Додона за його відмову розпустити парламент і призначити дострокові вибори, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки президента заступника голови Демократичної партії Павла Філіпа. Філіп, у свою чергу, підписав указ про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів на 6 вересня.

Раніше повідомлялося, що Україна стурбована ситуацією в Молдові і готова допомогти у вирішенні наявних проблем.

Держдепартамент США закликав сторони політичного конфлікту в країні до діалогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: