При «мінімалці» в 3200 чиновники повинні будуть декларувати значно менше дорогих речей - Холодницький

При «мінімалці» в 3200 чиновники повинні будуть декларувати значно менше дорогих речей - Холодницький
Керівник САП Назар Холодницький

Чиновники зможуть приховати в деклараціях чимало дорогих речей

Якщо обіцяне підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн з 1 січня відбудеться, то автоматично зросте сума готівки та інших речей, які чиновникам треба декларувати. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав керівник Спеціалізованої прокуратури Назар Холодницький.

«Якщо брати особисто мене, я задекларував, що мені двоє людей винні по 2 тис. дол. Станом на зараз це близько 57 тис. грн. – та сума, яка становить 50 мінімальних заробітних плат. Тобто, у наступній декларації – якщо буде 3200 – я вже не повинен це вказувати, бо ці гроші не сягають встановленої суми. Тоді можна зробити висновок, що мені цей борг повернули. Хоча він не є повернутим», - зазначив він.

Прокурор також додав, що в законі виписано чітко: якщо будуть встановлені речі, які не задекларовані і вартість яких перевищує встановлену суму, є різні види покарань. До певної суми – це адмінвідповідальність, понад – кримінальна відповідальність. «Це стосується і коштів, і майна. Зараз задача компетентного спеціального органу (НАЗК – «Главком») встановити наявність таких відповідностей чи невідповідностей, інформувати компетентні органи, які повинні розслідувати цей злочин (НАБУ – «Главком»). Якщо це адмінправопорушення – скласти самим протокол і направити в суд», - сказав він.

Як раніше повідомлялось, Холодницький розказав, як сам порушував закон. Крім того, Холодницький прокоментував фотографії, що з’явились в мережі у розпал «квартирного скандалу» з нардепом БПП Сергієм Лещенком.

Детальніше читайте в інтерв’ю Назара Холодницького «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: