Приватбанк відбирає агентство для пошуку нового глави банку

Приватбанк відбирає агентство для пошуку нового глави банку

У Приватбанку немає переваг за національністю, головний критерій - професіоналізм

Приватбанк розраховує сьогодні завершити відбір агентства, яке протягом місяця буде підбирати кандидатури на посаду голови банку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила корпоративний секретар банку Вікторія Страхова.

Вона також прокоментувала повідомлення в ЗМІ про те, що новим керівником Приватбанку може стати німецький банкір Райнер Мюллер-Ханке. За її словами, надійшла рекомендація однієї з міжнародних фінансових організацій розглянути його як кандидата на участь у конкурсі.

При цьому Страхова зазначила, що у банку немає переваг за національністю, головний критерій - професіоналізм.

На початку липня голова правління «Приватбанку» Олександр Шлапак повідомив, що наглядова рада «Приватбанку» розгляне заяву про його відставку 20 липня.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України розслідують декілька справ, пов'язаних із «Приватбанком».

Також олігарх Ігор Коломойський звернувся до суду з позовом про оскарження визнання неплатоспроможним «Приватбанку» і націоналізації.

Також відомо, що проти «Приватбанку» подано позовів на 9 мільярдів гривень.

Нагадаємо також, що стали відомі зобов'язання Коломойського і Боголюбова по «Приватбанку». Коломойський і Боголюбов в своєму листі до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана від 16 грудня 2016 року передбачили можливість пролонгації терміну реструктуризації ряду кредитів банку до 2018 року. Необхідною умовою для такої пролонгації названа реструктуризація 75% сукупної основної суми відповідних кредитів до 1 липня 2017 року.

Нацбанк 3 липня заявив, що колишні власники «Приватбанку» не виконали зобов'язання з реструктуризації кредитів банку. Тому почалася процедура примусового стягнення боргів.

Нагадаємо, сьогодні, 4 липня, стало відомо, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про доведення «Приватбанку» до неплатоспроможності.

Читайте також статті:

«Борги віддають лише боягузи». Як держава потрапила у пастку Коломойського

Що відбувається з «Приватбанком»?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: