Стали відомі зобов'язання Коломойського і Боголюбова по Приватбанку

Стали відомі зобов'язання Коломойського і Боголюбова по Приватбанку
Олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов

Екс-акціонери «Привату» передбачили можливість пролонгації терміну реструктуризації ряду кредитів банку

Колишні акціонери націоналізованого Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов в своєму листі до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана від 16 грудня 2016 року передбачили можливість пролонгації терміну реструктуризації ряду кредитів банку до 2018 року.

Про це йдеться в тексті листа, який є в розпорядженні LB.ua.

Необхідною умовою для такої пролонгації названа реструктуризація 75% сукупної основної суми відповідних кредитів до 1 липня 2017 року.

У листі не зазначені конкретні компанії і суми, а йдеться про кредити, «надані банком юридичним особам, на умовах надання в якості забезпечення по кредитах, які відображені на балансі банку на дату націоналізації, майна вартість якого підтверджена незалежними оцінювачами з урахуванням вимог Національного банку України щодо визначення банками України розміру кредитного ризику за активними операціями банків на суму сформованих ФГВФО резервів на покриття збитків за активними операціями банку з урахуванням впливу обміну необтяжених грошових зобов'язань банку перед пов'язаними особами на акції додаткової емісії банку».

0.Для збільшення зображення натисніть на документ

Коломойський і Боголюбов також погодилися, щоб виконання зазначених вище зобов'язань було підтверджено незалежною міжнародною аудиторською компанією, обраною Мінфіном.

«Щоб зрозуміти, про які саме кредити йде мова, буде потрібно окремий юридичний коментар. Однак відомо, що колишні та нинішні акціонери Приватбанку розходяться в оцінці суми кредитів, виданих пов'язаним особам до націоналізації банку, в десятки разів», - зазначає видання.

Як повідомлялося, олігарх Ігор Коломойський звернувся до суду із позовом про оскарження визнання неплатоспроможним Приватбанку і націоналізації.

Також відомо, що проти Приватбанку подано позовів на 9 мільярдів гривень.

Читайте також статтю:  «Борги віддають лише боягузи». Як держава потрапила у пастку Коломойського

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: