Коломойський оскаржує в суді націоналізацію Приватбанку

Коломойський оскаржує в суді націоналізацію Приватбанку
Ігор Коломойський

У позовній заяві щодо оскарження націоналізації Приватбанку олігарх написав про рейдерство з боку держави

Олігарх Ігор Коломойський звернувся до суду із позовом про оскарження визнання неплатоспроможним Приватбанку і націоналізації. Про це повідомила заступниця глави НБУ Катерина Рожкова, пише Finbalance.

«У позовній заяві Коломойський писав про рейдерство з боку держави… Ми говорили про Rothschild&Co. Як можна сподіватися на успіх в реструктуризації, якщо екс-власник банку, попри те, що є листи з його зобов’язаннями, йде в суд, подає позов про визнання протиправним рішення НБУ про визнання Приватбанку неплатоспроможним, відповідно, й рішення про націоналізацію, а також всіх порук?», - зазначила вона.

За словами Рожкової, у законі про систему гарантування, де передбачено націоналізацію, є такий момент: попередній власник акцій банку немає права вимагати від інвестора (тобто держави в нашому випадку) відшкодування збитків, понесених у результаті придбання новим інвестором акцій банку, з підстав недійсності, скасування або визнання протиправними будь-яких рішень, правочинів або інших дій, прийнятих в процесі визнання банку неплатоспроможним.

«Тобто по закону він немає права вимагати відшкодувань. Інше питання – наші суди. У нас суддя судді дуже люблять одягати в нас на себе мантію судді Конституційного Суду та трактувати закони. Отут є питання», - резюмувала Рожкова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: