Путін поскаржився, що Україна шукає приводи для зриву Мінських угод

Путін поскаржився, що Україна шукає приводи для зриву Мінських угод
Путін поскаржився, що Україна шукає приводи для зриву Мінських угод

Президент Росії Володимир Путін вважає, що українська влада навмисно відмовилася від виконання політичної частини Мінських угод по Донбасу.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що слова його українського колеги Петра Порошенка про невирішену проблему безпеки в Донбасі є лише приводом, щоб не виконувати політичну частину Мінських угод. Дана заява була зроблена під час прес-конференції за підсумками саміту БРІКС в Гоа.

«Я знаю, що мій колега, президент Порошенко, знову намагається перекласти якусь відповідальність на Росію, посилаючись на неврегульованість у сфері безпеки... Я вважаю, що це тільки привід, щоб нічого не робити в політичній сфері. Потрібно йти, як мінімум, паралельно - і добився реалізації питань безпеки, і здійснюючи необхідні абсолютно для врегулювання в цілому на тривалу перспективу кроки в політичній сфері. Без цього домогтися врегулювання буде неможливо», - сказав Путін.

За його словами, інакше люди в Донбасі не будуть впевнені, «що вони не будуть переслідуватися, що їх не будуть хапати до в'язниці за сепаратизм».

Він підкреслив, що про необхідність внести зміни до Конституції України говорилося в ході переговорів в Мінську. За його словами, якщо зміни не будуть внесені, то це означає, що чинна влада не готова до вирішення проблеми повністю.

Раніше президент України Петро Порошенко запевнив, що Україна не буде виконувати мінські угоди по врегулюванню конфлікту в Донбасі до вирішення проблеми забезпечення безпеки в регіоні. Також сьогодні ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив про вихід Порошенка з Мінських угод і заговорив про новий виток бойових дій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: