Путін пояснив журналістам, чому не відбувається обмін заручниками з Україною

Путін пояснив журналістам, чому не відбувається обмін заручниками з Україною

«У чинної нині київської влади немає бажання обмінювати незаконно утримуваних осіб», - сказав президент РФ

Президент Росії Володимир Путін, незважаючи на численні пропозиції Києва проводити обмін заручниками, звинуватив Україну в небажанні це робити.

Про це він сказав під час візиту до Сінгапуру, відповідаючи на запитання журналістів, чому не проходить обмін «всіх на всіх».

«Це правильна формула – «всіх на всіх». Але, на жаль, відбувається щось інше. Справа в тому, що українська влада оголошує частину людей, які утримуються в київських тюрмах, в різних установах і просто без суду утримують, їх оголошують кримінальними злочинцями, які перенесли процедуру кримінального переслідування в рамках чинного в Україні закону. Вони виводяться за рамки кількості обмінюваних осіб», - заявив Путін.

«Звичайно, представники Донбасу з цим не згодні. Вони з таким же успіхом можуть провести через свої судові процедури, кого завгодно, і теж вивести їх за рамки тих, кого потрібно міняти. У цьому й річ. У чинної нині київської влади немає бажання обмінювати незаконно утримуваних осіб», - сказав президент РФ.

Раніше повідомлялося, що у листопаді українська сторона ще раз звернулася до представників РФ з вимогою надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Однак, за даними першого віце-спікера ВР Ірини Геращенко, Москва заблокувала питання звільнення заручників та політв’язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: