Росія заблокувала резолюцію щодо запровадження режиму припинення вогню у Сирії

Росія заблокувала резолюцію щодо запровадження режиму припинення вогню у Сирії
Росія підготувала для розгляду свій проект резолюції

Документ, який підготувала Франція, містить заклик до РФ та США негайно відновити перемир'я в Алеппо

На екстренному засіданні Радбезу ООН Російська Федерація заблокувала резолюцію Франції щодо запровадження режиму припинення вогню у сирійському Алеппо.

Про це повідомляє РІА Новости за підсумками голосування.

Як відомо, на засіданні РБ ООН, яке скликано Росією, планується розглянути два проекти резолюцій щодо повної заборони польотів військової авіації над Алеппо у Сирії.

Документ, який підготувала Франція, містить заклик до РФ та США негайно відновити перемир'я в Алеппо, частина населення якого опинилася на межі гуманітарної катастрофи.

Росія заявляла про неприйнятність такої резолюції та підготувала для розгляду свій проект резолюції.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на Постійне представництво України при ООН, проект резолюції щодо Сирії, який просуває Москва, не містить жодного слова про припинення авіаударів по цивільних кварталах Алеппо, яких завдають сили Асада й авіація РФ, спричиняючи масові жертви серед мирного населення.

Також зазначалося, що російська сторона не провела консультацій з іншими членами Ради, які не змогли внести своїх пропозицій до її проекту.

Раніше Держдума РФ ратифікувала угоду між Росією і Сирією про безстрокове розміщення авіагрупи російських збройних сил на території САР.

Держсекретар США Джон Керрі заявляв, що дії Сирії та РФ, які наносять авіаудари по сирійцях, вимагають розслідування як військові злочини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: